LÄNKAR

Organisationer med verksamheter som syftar till att värna om Mänskliga Rättigheter och tillgång till vård, både i Sverige och internationellt:

International Society for Health and Human Rights (ISHHR) är vår moderförening på vars hemsida du kan få en fördjupad information om svenska HMR:s ursprung.

Röda korset är delaktiga i olika insatser för att ge t ex ”papperslösa”och oförsäkrade EU-medborgare tillgång till vård och juridisk hjälp m.m. I Stockholm har man ”Mötesplats för Papperslösa” och i Göteborg är man medaktör till Rosengrenska Stiftelsen

Röda Korsets center för torterade flyktingar i Stockholm är till för den som till följd av krig, förföljelse eller tortyr har problem att sova, har svåra minnen, känner dig stressad, orolig, rädd eller ledsen. Till RKC krävs ingen remiss, den som söker hjälp och stöd kan själv ta kontakt för en tid dock krävs personnummer/att du är folkbokförd i Sverige.

I Stockholm finns även Kris och Traumacentrum
mottagningen har etablerat sig som ett brett kris- och traumacentrum för diagnostik, behandling och rehabilitering av personer som utsatts för olika former av våld och trauman. Till KTC krävs remiss från t ex vårdcentral. Även asylsökande kan bli behandlade här.

Läkare i Världen (Medecins de Monde) driver i Stockholm en mottagning för oförsäkrade EU-medborgare där enklare sjukvård ges på volontär bas.

Regeringens webbplats för Mänskliga Rättigheter var tidigare en väl utformad sida med en objektiv och lättförståelig information kring Mänskliga Rättigheter. Tyvärr har den sidan reducerats till en hänvisning till regeringens webbplats i övrigt. Informationen där är betydligt mer otydlig och svår att hitta. HMR beklagar att denna ändring gjorts på detta sätt.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s